Heeft u uw
financiële zaken
op orde?

Lees de checklist

Intermedis A & A

Maand extra voor belastingaangifte

Geplaatst op: 07-12-2014, 14:47:37

Iedereen krijgt volgend jaar een maand extra om belastingaangifte te doen. In plaats van op 1 april hoeft de aangifte inkomstenbelasting pas uiterlijk op 1 mei binnen te zijn bij de fiscus.

„De Belastingdienst wil graag dat zo veel mogelijk mensen gebruikmaken van de grotendeels vooraf ingevulde aangifte over 2014. Maar die is pas op 1 maart beschikbaar”, legt fiscaal expert Regina de Valk uit. „Het zou dringen worden als 7,5 miljoen mensen slechts één maand hebben om in actie te komen met hun belastingaangifte. Dus daarom krijgt iedereen tot 1 mei de tijd.”

Garantie

Burgers die hun aangifte voor 1 april insturen, krijgen voor 1 juli te horen of zij geld terugkrijgen of moeten bijbetalen, belooft de Belastingdienst. Degenen die hun aangifte na 1 april invullen, krijgen die garantie niet van de fiscus. „Als je een belastingteruggave verwacht en die kun je voor 1 juli goed gebruiken, dan blijft aangifte doen voor 1 april dus aan te raden”, adviseert De Valk.

Behalve de extra maand voor de aangifte mogen burgers in 2015 ook vier maanden langer doen over het betalen van een belastingaanslag. Dat heeft te maken met de gevreesde naheffing die circa 5,5 miljoen Nederlanders in de portemonnee gaat treffen. Die naheffing ligt gemiddeld op 150 euro, maar loopt in sommige gevallen ook op tot 700 euro.

Om mensen niet in betalingsproblemen te brengen, rekt staatssecretaris Wiebes (Financiën) de betalingstermijn op naar vier maanden boven op de gebruikelijke periode van zes weken.

Bron: www.dft.nl van 7 december 2014.

Ga terug naar de vorige pagina